Deň v mojej práci! (Práca marketingového manažéra a špecialistu.)

Často sa pýtate, čo robí marketingový manažér a špecialista? Ako vyzerá pracovný deň marketingového manažéra a online špecialistu? Ako zvýšiť efektivitu práce a naplánovať pracovný deň?

Deň v práci marketingového manažéra

Môj deň marketingového manažéra / špecialistu začína skoro ráno rannou sprchou (často studenou), výdatnými raňajkami a kávou. Následne sadám do pohodlného kresla a pracujem na kreatívnych úlohách. Vymýšľam kampane, stratégie, brandy, content a všetko, čo treba. Často pritom používam množstvo farebných fixiek, pier, diárov, zošitov aj iPad a Macbook. Nasleduje obed a po obede stretnutia, telefonáty a odpisovanie na emaily.

Moju kreativitu a výkonnosť podporujem rôznymi technikami a nástrojmi, ale aj prechádzkou v mestskom parku na čerstvom vzduchu (za akéhokoľvek počasia).


marketingovy-specialistajpg

Riadenie tímu ľudí v praxi

Počas full time pozícií vo firmách Bistro.sk a Hypéria som sa naučil pracovať v tíme ľudí aj tím efektívne riadiť. Nechcem byť len manažér, ale aj líder. Uvedomujem si špecifiká a rozdiely medzi ľuďmi, ich talentami a povahami. Snažím sa podporiť potenciál mojich kolegov, ísť im príkladom a motivovať ich k vynikajúcim výkonom.

Verím, že aj výber pracovného miesta hrá dôležitú úlohu pri kreatívnej práci. Preto rád s mojimi kolegami navštevujem kreatívne miesta, ktoré podporujú naše myšlienky a nápady. Niekedy pracujeme z kancelárie, inokedy z kaviarne alebo parku.

marketingovy-specialista-manazer-platjpg

Čo robí marketingový manažér?

Mojou úlohou marketingového manažéra je doviesť každý projekt do úspešného konca. Riadim tím mojich kolegov (zamestnanci, externý grafik, externá IT firma a i.) a vediem množstvo rozhovorov a porád s mojimi klientami.

Zároveň zabezpečujem mojom klientom dlhodobé alebo krátkodobé smerovanie pre ich projekty a firmy, prinášam im množstvo inovácií a nápadov. Zameriavam sa na každú firmu ako na celok. A snažím sa namiešať ten najlepší marketingový mix.

marketingova-agentura-cennikjpg